In de periode eind april tot begin september 2020 zou QHarmony onder leiding staan van interim dirigent Julio Domingo. Helaas kunnen we door de Coronacrisis nu niet repeteren. Wel hopen we nog een paar leuke repetities onder leiding van Julio te mogen houden, mocht dat binnen deze periode weer kunnen.

Julio Domingo (Spanje, 1990) begon op zijn zevende trombone in zijn dorpsharmonie. Op zijn vijftiende begon hij met het schrijven van kleine muziekstukken en zodoende besloot hij Compositie te gaan studeren aan het Conservatorium in Castellón de la Plana met componist Ferrer Ferran, die hem ook introduceerde in het dirigeren.

Hij combineerde deze studies met het werk als producer in Nuestras Bandas de Música (web- en tv-programma voor blaasmuziek) en medewerkingen met blaas- en symfonieorkesten, bigbands, jazzcombo’s en kamermuziekgroepen.

Als componist heeft zijn catalogus meer dan 40 werken voor verschillende bezettingen en stijlen. Sommige zijn in wedstrijden bekroond, zoals de 1e Prijs in de 4e Internationale Wedstrijd “La Prime Lûs”, in Italië, voor Dríades del bosque.

In 2018 studeerde hij Hafabra Directie af (cum laude) aan het Conservatorium Maastricht, met Jan Cober als docent. In dit centrum heeft hij meegewerkt aan initiatieven zoals Jazzical Project en L’Histoire du Soldat en heeft hij het Maastricht Winds harmonieorkest opgericht. In 2019 won hij de 1e Prijs en Golden Baton aan de Internationale Dirigentenwedstrijd in Osnabrück (Duitsland) tijdens het 6. Deutsches Musikfest.

In januari 2020 was hij gastdirigent bij MISA Youth Symphony Orchestra (Georgië).

Heden volgt hij orkestdirectie les met Enrico Delamboye en is hij dirigent van Harmonie Kunst door Oefening Maastricht, de Klg. Musikverein “Zur alten Linde” (België) en assistent-dirigent van Collegium Musicum Aachen (Duitsland), activiteiten die combineert met het componeren en arrangeren.