Het volgende concert is op

juni
2

2 juni, 13:00 - 16:00

Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten?

Dirigent

Jan Nellestijn

Dirigent Jan Nellestijn begon zijn loopbaan als cornettist/trompettist bij de toenmalige Johan Willem Friso Kapel te Assen. Hij studeerde trompet aan het Arnhems Conservatorium bij Peter van Loo.

Tijdens zijn studieperiode volgde hij diverse masterclasses, onder andere bij de bekende Russische trompettist Timofei Dokshitzer. Intussen kreeg hij steeds meer interesse voor het dirigeren en startte hij een studie voor eerste fase (Bachelor) Hafadirectie.
 

In 1997 werd Jan benoemd als kapelmeester bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht (FKKL) te Vught.

Zijn studie tweede fase (Master) voor Hafadirectie volgde hij bij Jan Cober aan het Tilburgs Conservatorium. Deze studie werd afgesloten met een spetterend eindconcert waaraan zowel het harmonieorkest van het Tilburgs Conservatorium als het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht meewerkten. 

In 2000 volgde de aanstelling tot chef-dirigent van het FKKL. Met dit orkest beleefde Jan Nellestijn veel muzikale hoogtepunten. Zo werden er vele concerten gegeven in binnen- en buitenland en voerde het orkest veel wereldpremières uit van voornamelijk Nederlandse componisten.

Jan Nellestijn werkte samen met een keur van solisten, onder andere Frits Damrow (solo-trompettist van het Koninklijke Concertgebouw Orkest), Jasper van Rosmalen (viool), Esther Forschelen (hobo), Magaret Roest (sopraan) en Rob van Reimersdal (klarinet). Diverse malen heeft Jan gastdirecties verzorgd bij onder andere de Johan Willem Friso kapel te Assen. 

Hij ging zich ook steeds meer bekwamen in het dirigeren van lichte muziek. Een voorbeeld hiervan is de cd “We’re in the House”, waarvan de titel een compositie (rap) van Maino Remmers is. Tijdens zijn periode als dirigent (tot 2006) van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht maakte Jan vele transcripties en arrangementen voor het orkest.

Sinds 2012 studeert Jan compositie aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Dhr. Jan van der Roost. Hieruit voortvloeiend schrijft hij vaak in opdracht arrangementen, transcripties en inmiddels ook composities voor diverse ensembles. Zijn laatste werk “Ode to Market Garden” is gebaseerd op een gedicht van Sam Rubens en is voor symfonieorkest en mezzosopraan. (± 16’00”)

Jan is regelmatig actief als jurylid op festivals en valt regelmatig in als hoofdvakdocent Directie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

 

Terug naar het overzicht
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.