Het volgende concert is op

juni
2

2 juni, 13:00 - 16:00

Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten?

Jos de Kleijn

Vanaf haar oprichting tot het jaar 2000 stond studentenharmonieorkest QHarmony onder leiding van dirigent Jos de Kleijn. Mede door het enthousiasme en de toewijding van het toenmalige oprichtingsbestuur, de daaropvolgende eerste besturen en de dirigent heeft QHarmony kunnen uitgroeien tot het orkest dat het vandaag de dag is.

In juli 1997 hadden Jan Medendorp en Pieter Nollet bedacht dat er in Nijmegen wel eens een markt zou kunnen zijn voor een universitair harmonieorkest. In de introductie van 1997 worven ze fanatiek, met als resultaat dat er 60 muzikanten naar de eerste repetitie kwamen! Het orkest stond onder leiding van Jos de Kleijn en repeteerde in de studentenkerk aan de Professor van Weliestraat. De werknaam QHarmony (afgeleid van KU-harmonie, gerelateerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen) werd na enkele maanden aangenomen als officiƫle naam, ondanks dat de universiteit en gemeente meer zagen in het algemene 'Keizer Karel Harmonie', omdat ook HAN-studenten en ziekenhuispersoneel welkom waren.

In het tweede seizoen werden de repetities verplaatst naar Wijkcentrum Titus Brandsma, wat als groot voordeel had dat er na de repetitie nog wat gedronken kon worden. Er werd een aantal commissies opgericht die zorg konden dragen voor de muziekkeuze, de organisatie van concerten, de uitgave van het verenigingsblad Titus (genoemd naar de repetitieruimte) en de organisatie van activiteiten. In 1999 vonden er uitwisselingsconcerten plaats met de studentenharmonieorkesten van Leuven, Eindhoven en Enschede en in 2000 werd het eerste QWeekend georganiseerd. Sindsdien is het QWeekend een jaarlijks hoogtepunt!

Het nieuwsblad van de Universiteit Twente kondigde het eerste samenwerkingconcert tussen QHarmony en het Studentenharmonieorkest Twente (SHOT) groots aan:

Concert van Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) onder leiding van dirigent Ronny Buurink (onder andere 'Ouverture' van Dmitri Shostakovich en 'The Sunken Village' van Philip Sparke) en QHarmony uit Nijmegen (onder andere 'Ross Roy' van Jacob de Haan en 'The Lion King') onder leiding van dirigent Jos de Kleijn, 20.00 uur, Audiozaal (Vrijhof), f7,50/f4.