Het volgende concert is op

juni
24

24 juni, 14:30 - 17:00

juli
23

23 juli, - 26 juli,

Inloggen voor leden

Lustrum

Hoera hoera! Met trots mogen we mededelen dat QHarmony is geboren! Ter ere van ons lustrum doen we Q's levensloop in sneltreinvaart nog een keer na: dit jaar staat in het thema van onze geboorte naar onze studentenjaren, met fantastische muzikale en niet-muzikale activiteiten die hierbij aansluiten.

QHarmony in 1997

Twintig jaar geleden, hoe zag Q er toen eigenlijk uit? In 1997 werd QHarmony opgericht door Jan Medendorp en Pieter Nollet, die vonden dat er behoefte was aan een studentenharmonieorkest in Nijmegen. Dat bleek, want het eerste jaar waren er al gelijk vijftig leden, onder leiding van Jos Kleijn. Ze repeteerden in de studentenkerk aan de Professor Weliestraat en gaven in januari 1998 hun eerste concert. Dit was een groot succes! Er werden commissies opgericht en het eerste repetitieweekend werd georganiseerd. Zo kreeg QHarmony langzaam de vorm die het nu heeft. Met dit lustrumjaar zal er weer een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd aan QHarmony's illustere geschiedenis. 

Het lustrumjaar

We beginnen natuurlijk met de geboorte op 1 september. Na het vieren van de geboorte komen de eerste feestjes en activiteiten terwijl we opgroeien. Kinderfeestjes, gymlessen, ons eerste discofeestje, dansen met bandjes en sluiten we het jaar spetterend af met een fantastisch lustrumconcert in de Lindenberg op 24 juni! Verder hebben we een terugblik op de afgelopen jaren met ons re√ľnistenconcert op 14 januari en komt er een almanak met leuke interviews en stukjes van iedereen die wat met QHarmony te maken heeft (gehad).

Op de website kun je een keramieken mok en katoenen tas met het logo van Q erop bestellen. Het moment om jouw herinering aan Q een mooie plek in je huis te geven! Zie de website voor meer informatie.

Binnenkort!

QHarmony gaat 11 maart een zeer bijzonder sociaal concert geven in het azc in Nijmegen als afsluiting van ons jaarlijkse repetitieweekend. Als Vriend van QHarmony heb je exclusieve toegang tot dit evenement. Ben je geen Vriend en kun je er helaas niet bij zijn? Kom dan luisteren 3 junitijdens Nijmegen Klinkt! in de binnenstad van Nijmegen, of naar ons spetterende Lustrumconcert op 24 juni.

Oud-lid van QHarmony? Sluit dan op 3 juni aan bij de Reunistendag, een dag vol ouderwets studentikoos muziek en vermaak, een concert tijdens Nijmegen Klinkt!, afgesloten met gezamenlijk eten. Opgeven hiervoor kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Komend jaar zullen we nog veel meer terugblikken doen op de afgelopen twintig jaar. Ook informeren we je over alle activiteiten rondom het lustrum. Houd hiervoor onze Facebookpagina in de gaten!

 

Lustrum 4 fasen 4