Het volgende concert is op

juni
2

2 juni, 13:00 - 16:00

Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten?

TeQuila

Gezelligheid, feestmuziek, sfeerbeheer en lekker knallen: dát is NSK TeQuila!

Hoe het begon

In de zomer van 2013 raakten enkele leden van QHarmony in gesprek over het oprichten van een blaaskapel voor studenten. Een gat in de markt, want zoiets bestond nog niet in Nijmegen! Na kort informeren of er animo was voor het oprichten van een dweilorkest werd er in juli 2013 gestart met repetities. De marsboekjes werden gevuld met gezellige, dansbare feestmuziek. Naast - uiteraard - Tequila werden ook nummers als Viva Colonia, het Slavenkoor uit Nabuco en de topper Thrift Shop toegevoegd aan het startrepertoire.

Op 17 juli vond het eerste optreden van TeQuila plaats, tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Een middag lang werd er muziek gemaakt in het centrum van Nijmegen. Het weer was super, het bier smaakte goed en de mensen op straat waren meer dan enthousiast! TeQuila liep van locatie naar locatie, de leden sprongen en speelden op hun luidst, caféhouders waren blij met de muziek in de straat en er werd voortdurend met de hoed rondgegaan, dat flink wat startkapitaal opleverde.

Naast faam ook een bijzondere naam

Vanwaar de naam NSK TeQuila? Heel eenvoudig: de leden van de blaaskapel zochten een naam die studentwaardig en pakkend was, maar bovenal een Q bevatte, als verwijzing naar QHarmony. Al snel kwam men uit bij het drankje tequila, dat zich door de ‘q’ goed leent voor de naam. Verder het voorvoegsel NSK: Nijmeegse Studentenkapel. Nijmeegse Studenten Blaaskapel was duidelijker geweest, maar dat is uiteraard niet handig af te korten.

TeQuila blijft Nijmegen verrassen

De volgende optredens volgden snel: op 11 september 2013 speelde TeQuila in de pauze van de Radboud Universiteit, zowel in de Refter als op het Erasmusplein. Een week later werd er op donderdag flink muziek gemaakt in Café Dollars, waar even later politiebezoek volgde. Desondanks waren de mensen enthousiast en werd er luidkeels om toegiften gevraagd. Het laatste optreden van deze reeks was het opluisteren van de pubquiz in Café Maxim op 13 oktober 2013, waarbij TeQuila als onderdeel van de quiz verschillende muziekfragmenten ten gehore bracht. Na afloop was er uiteraard ruimte voor een knallend optreden.

Enkele caféhouders weten TeQuila al te vinden als het om sfeerbeheer gaat. Zo postte Muziekcafé Dollars uit Nijmegen begin januari 2014 een berichtje op hun Facebookpagina: ‘Vanavond komt studentenorkest QHarmony bij ons borrelen … en hopelijk komt TeQuila ook spelen!’ Dit lieten de leden van de blaaskapel zich uiteraard geen twee keer zeggen! De kroeg deinde op en neer tijdens het knallende optreden. Ook in het voorjaar van 2014 wist Dollars TeQuila weer te strikken voor een optreden.

Ook tijdens de Vierdaagsefeesten...

Tijdens de Vierdaagse(feesten) in de zomer van 2017 heeft NSK TeQuila weer flink van zich laten horen. Zowel op maandagavond als woensdagmiddag stonden er ruim vijfentwintig enthousiaste studenten te toeteren op alle straathoeken van Nijmegen. De Burchtstraat danste en liep de polonaise terwijl TeQuila haar carnavalsrepertoire speelde. Het Keizer Karelplein draaide in de rondte terwijl TeQuila vanaf de zijlijn haar nummers liet schallen. De Grotestraat schudde op haar grondvesten toen de muzikanten van TeQuila plaatsnamen op de geplaatse blokken en over de hoofden van de passerende menigte heen een show weggaven. Nijmegen feest met NSK TeQuila!

 

Recente optredens?

NSK TeQuila zit niet stil, want ook in 2016 en 2017 is er reeds opgetreden in Café Dollars, tijdens de Batavierenrace, bij de sportdag van de Radboud Universiteit, Radboud Sports, tijdens wielerevenement OudeHolle40 en bij de Nijmeegse Night Run. Ook tijdens de Vierdaagse zal TeQuila traditiegetrouw haar opwachting maken. Padadadada, TeQuila!

Interesse en zin om deze groep te komen versterken?

TeQuila repeteert altijd twee weken voorafgaand aan een optreden op woensdagavond. De sfeer zit er goed in en het repertoire wordt nog maandelijks uitgebreid. Potentiële leden zijn altijd van harte welkom, neem gerust contact met ons op.

Waaraan moet een TeQuila-lid voldoen?
Je moet een gezellige muzikant zijn, die weet wat volume produceren is en daarnaast wel van een drankje houdt.

NSK TeQuila uitnodigen om op uw feest(avond) op te treden?

Natuurlijk is NSK TeQuila te boeken voor optredens. Heeft u interesse in een optreden van deze jonge, energieke en enthousiaste blaaskapel? Informeer naar de mogelijkheden en geef dit op tijd aan ons door, liefst minimaal twee maanden voor uw evenement of feest plaatsvindt.

Neem contact op met TeQuila!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Onze telefonische gegevens vindt u op de contactpagina.