Het volgende concert is op

juni
2

2 juni, 13:00 - 16:00

Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten?

Maron Teerds

In de periode 2009 - 2014 stond QHarmony onder leiding van Maron Teerds.

Nadat QHarmony afscheid nam van dirigent Albert van der Heide, trad een jonge dirigent en muzikant naar voren als zijn opvolger. Maron heeft meteen van zich laten horen en het orkest in het jaar 2009 - 2010 naar een flink aantal muzikale hoogtepunten geleid.

In november 2009 vond er een uitwisselingsconcert plaats met Philharmonie Gelre. Ook het concert in Wijchen in januari 2010, waar het orkest op uitnodiging van de Muziekkring Wijchen mocht concerteren, was een groot succes. Tijdens de twee concerten in april, genaamd ‘Theatre Night: The QExperience’, bezorgde het orkest bijna 800 mensen een spetterende avond vol film- en musicalmuziek, mede dankzij de zangers van 4more en de presentatie van cabaretier Cristian Pielich.

In oktober 2011 werd er een samenwerkingsconcert gegeven met MajEUR, het studentenorkest van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Een paar maanden later op een barre koude sneeuwachtige dag reisde QHarmony af naar het oosten van het land om daar in samenwerking met het StudentenHarmonieorkest Twente (SHOT) een concert te geven. Er volgden ook nog concerten met Slagwerkgroep Neerbosch-Oost en het Symfonisch Blaasorkest Nijmegen.

Het hoogtepunt van 2011 - 2012 was de concertreis naar Budapest in juli - augustus 2012. Ruim 50 muzikanten gingen mee naar het verre Hongarije, waar we een aantal mooie concerten gaven. De locaties waren bijzonder en zeer uiteenlopend, van prachtige kerken tot rondvaartboten en een écht Sissi-kasteel. In 2012 - 2013 mocht QHarmony vijftien kaarsjes op de taart uitblazen! Maron dirigeerde onder meer het reünieconcert, in samenwerking met Albert van der Heide, en als kers op de gigantische taart stond Maron voor QHarmony tijdens het lustrumconcert in juni 2013. De Nijmeegse Schouwburg werd op haar kop gezet door QHarmony en de dansers van Flex Dansstudio. Het publiek was razend enthousiast en het orkest mag trots zijn zoiets moois te hebben kunnen neerzetten.

Ook in het jaar 2013- 2014 stond er van alles op het programma. In november 2013 gaf QHarmony wederom een concert met het SHOT. Dit keer in de thuishaven van QHarmony: Nijmegen. Het concert vond plaats in wijkcentrum Dukenburg, dat helemaal vol zat met publiek. Ook vonden er in 2014 nog een aantal concerten plaats: een concert in samenwerking met coverband Thunk!, het jaarlijkse NMF-concert en de concertreis naar Praag, in juli - augustus 2014!

Na vijf jaar prettige samenwerking heeft QHarmony in september 2014 definitief afscheid genomen van Maron Teerds, uiteraard geheel in stijl, in muziekcafé Dollars te Nijmegen.

Maron studeerde trombone en directie aan het Noord-Nederlandse Conservatorium in Groningen. Vanaf die periode is hij dirigent/muzikaal leider geweest bij een aantal harmonie- en fanfareorkesten, een blazersensemble en een aantal musical producties. Naast zijn dirigeerwerk is Maron actief als trombonist. Hij heeft gespeeld bij diverse professionele symfonie-, harmonie- en musicalorkesten. Voor zijn verschillende orkesten schrijft hij regelmatig arrangementen van populaire en klassieke werken. Hij heeft bij een aantal orkest- en musicalproducties de geluidsregie voor zijn rekening genomen. Daarnaast is Maron ook actief geweest op organisatorisch gebied: zo heeft hij gewerkt als manager en productieleider bij professionele orkesten en het Rotterdams Conservatorium.