Het volgende concert is op

juni
2

2 juni, 13:00 - 16:00

Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten?

Albert van der Heide

In de periode 2000 - 2009 stond QHarmony onder leiding van Albert van der Heide. Het orkest kijkt positief terug op deze periode, waarin een muzikale sprong voorwaarts werd gemaakt. Tijdens deze periode had QHarmony positieve en negatieve jaren, waarin de eerste lichting muzikanten stopte, maar het ledenaantal vervolgens weer aantrok. Er vond een wisseling in repetitielocatie plaats, waarbij het orkest verhuisde naar de PV-ruimte onder het Gymnasion (de tegenwoordige fitnessruimte van het Universitair Sportcentrum). 

Tijdens verenigingsjaar 2007 - 2008 vierde QHarmony haar tiende verjaardag, oftewel het tweede lustrum. Het vele werk had tot resultaat dat het orkest in dat jaar een groots concert in de Schouwburg te Nijmegen heeft verzorgd, een lustrumboek heeft uitgebracht, een re√ľniedag heeft georganiseerd en een fantastische concertreis heeft gemaakt. Dit alles onder muzikale leiding van Albert, van wie het orkest in 2009 afscheid nam.

Albert studeerde (klassiek) slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium. In 1987 behaalde hij zijn diploma Docerend Musicus slagwerk en in 1989 het diploma Uitvoerend Musicus slagwerk. Hierna volgde Albert een studie harmonie- en fanfaredirectie en behaalde hij zijn akte in samenwerking met de Douane Harmonie in 1990. Albert had trompet als bijvak tijdens zijn directiestudie. Als dirigent is Albert werkzaam geweest bij drumfanfares, slagwerkensembles, fanfare-en harmonieorkesten.