Het volgende concert is op

juni
2

2 juni, 13:00 - 16:00

Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten?

HRFSTWND concert 8 december 2018

Op zaterdag 8 december gaven we samen met Fanfareorkest Psalm 150 uit Dinxperlo een concert in de prachtige (zie foto) zaal van theater Hanzehof in Zutphen. Tijdens het concert werkten we samen met trompet solist Jeroen Botma. Psalm 150 werkte samen met sopraanzangeres Irma ten Brinke. Het was een prachtig concert.

QHarmony verzorgde het eerste deel van het programma. We openden met het feestelijke Festmusik der Stadt Wien. Hierna speelden we met Jeroen Botma Trompetconcert van Alexander Arutiunian. Na dit virtuoze stuk kwamen we tot rust met de klinkende akkoorden van Lux Aurumque. We sloten ons deel af met het swingende Conga del Fuego Nuevo!

Herstwind8dec2018

Afsluiting collegejaar 2016-2017

De QBBQ moet nog plaatsvinden, maar de ALV en bestuurswissel is al geweest, evenals ons afsluitend concert met Philharmonie Gelre. Oftewel, het einde van dit collegejaar komt al weer in zicht! Dit jaar zat vol met de gebruikelijke activiteiten zoals de nieuwe-leden activiteit, de nieuwjaarsborrel en de QLadies-night. Ook waren we dit jaar het goede doel van de Jan Linders, en zijn we het goede doel van de SpecSavers geworden. Het jaar was goed begonnen met de zeer geslaagde reis naar Duitsland (Berlijn en Leipzig), waarna de internationaliteit werd doorgezet met een zeer divers concert met studentenharmonie-orkesten SHOT (UT Twente en De Ontzetting (Wageningen University & Research met als thema een road trip. Hierop volgden nog concerten in Nijmegen, binnen én buiten en als afsluiting het al eerder genoemde concert met Philharmonie Gelre. Daarnaast waren er optredens van onze ensembles in de Stevenskerk met 4 mei en bij de Batavierenrace.

Het jaar is voor een echte student natuurlijk nog niet helemaal afgelopen, aangezien we nog vooruit kunnen kijken naar de Vierdaagse(feesten). Niet alleen zal menig Q’er hier te vinden zijn om te stappen, ook zal onze blaaskapel TeQuila van zich laten horen op de maandagavond en woensdagmiddag. Zeker iets om als toeschouwer ook naar uit te kijken.

Verder had u het al misschien op de site gezien, maar we zijn ook al hard aan de slag voor ons vierde Lustrum! In collegejaar 2017-2018 zal QHarmony 20 jaar worden en dit zal gedurende het hele jaar op een spetterende manier worden gevierd. Schrijft u vooral alvast de data 19 november en 14 januari in de agenda, dan zullen onze eerste concerten zijn!

We wensen iedereen een fijne zomer, en hopen u te mogen begroeten tijdens één van ons komende Lustrumconcerten (19 november en 14 januari).

 

Nijmegen klinkt 2017

Vooruitblik concert 24 juni

Candide SuiteOp 24 juni zal QHarmony samen met Philharmonie Gelre in de Boskapel te Nijmegen een prachtig zomerprogramma laten horen. Voor QHarmony zal het muzikale hoogtepunt de Candide Suite worden. Wilt u alvast wat meer weten over het concert? Lees dan hieronder dan het verhaal achter dit stuk!

‘Candide suite’ is gecomponeerd door Leonard Bernstein, die ook bekend is van de muziek van ‘West Side Story’. De muziek is onderdeel van de operette ‘Candide’, die in 1956 op Broadway in première ging en ‘Candide’ is gebaseerd is op de roman van Voltaire (‘Candide, ou l’optimisme’), geschreven in 1759.  
Voltaire schreef de roman ‘Candide’ als satire op de ideeën van de filosoof Leibniz, die een erg optimistische levensvisie had.  

Candide is een jonge, zachtaardige, onnozele hals die woont op het kasteel van baron Thunder-Ten-Thronck, waar hij samen met Cunégonde (de dochter van de baron en Candides geliefde) en haar broer de lessen volgt van professor Pangloss. Omdat hij Cunégonde zoent, wordt Candide uit het kasteel verbannen en gaat hij ronddwalen. Hij beleeft samen met professor Pangloss avonturen die hem naar verschillende landen zoals Nederland, Portugal, Suriname, Eldorado, Frankrijk en Turkije brengen. Ze ontmoeten op hun reis voortdurend mensen die de meest vreselijke dingen hebben meegemaakt. Maar ook henzelf blijft maar weinig bespaard. Telkens weer herhaalt de optimistische professor Pangloss dat het toch het beste van alle mogelijke werelden is. Candide wordt gedurende het verhaal steeds wijzer en ziet in dat de professor ongelijk heeft.

De personages in het verhaal staan model voor o.a. de filosoof Leibniz (Pangloss), Adam (Candide), Eva (Cunégonde), de Bijbelse slang (Pangloss) en God (de baron).

Het meest bekende liedje uit de operette, in operataal een coloratuuraria, is ‘Glitter And Be Gay’, gezongen door een vrouwelijke sopraan, die Cunégonde personifieert. Zij zingt dat ze haar ongeluk moet verbergen door gelach en vrolijkheid te tonen, terwijl ze zich dansend omringd met juwelen.

In het muziekstuk horen we eerst de optimistische visie van Professor Pangloss: we leven in ‘The Best Of All Possible Worlds’. Nadat Candide is verbannen, wordt het kasteel waar Pangloss en Cunégonde wonen aangevallen in het stuk ‘Westphalia Choral and Battle Scene’. In ‘Auto da Fey’ wordt de Spaanse Inquisitie op een satirische manier bezongen en ‘Glitter and be Gay’ gaat, zoals hierboven vermeld, over het verbergen van al het ongeluk dat Candide en zijn reisgenoten bevalt. Op het einde strijken Candide en zijn reisgenoten neer in een uithoek van de wereld waarin Candide concludeert dat je enkel je best kunt doen om je eigen tuin te laten groeien: je hebt geen invloed op wat je overkomt en je kunt enkel je best doen en hard werken. Dit wordt vertaald in de finale ‘Make our Garden Grow’.

Opname van Candide Suite

Studenten-harmonieorkesten samen op roadtrip tijdens uniek concert!

Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT), QHarmony en De Ontzetting houden op zaterdag 4 december een uniek samenwerkingsconcert. De jonge orkesten zullen hierbij een gevarieerd programma laten horen waarin u wordt meegenomen op een muzikale reis. Russian Christmas Music van Alfred Reed, The Seven Wonders of the Ancient World van Alex Poelman en Into The Raging River van Steven Reineke passeren de revue.De orkesten staan onder leiding van Ronny Buurink, Jan Nellestijn en Jean-Pierre Gabriël.

Wij verwelkomen u graag op deze bijzondere middag in theater Junushoff, Plantsoen 3 te Wageningen. Aanvang: 14.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn online te bestellen via http://shot.utwente.nl/kaartverkoop/. De kaarten kunt u voor het concert ophalen bij de ingang van het theater. Wilt u meer informatie over de orkesten? Bezoek dan onze sites: www.shot.utwente.nl,  www.qharmony.nlwww.ontzetting.wur.nl.

Poster 4 december